Fasolka Adzuki Bio Planet
Udostępnij na FacebookuEkologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji. Uprawiana jest głównie w Chinach i Korei, gdzie kultywuje się adzuki już od 2000 lat. Z uwagi na jaj delikatną łupinkę i delikatny, zwracający uwagę słodki smak jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem nadającym sie jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do zup, sufletów i potraw jednogarnkowych.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5907814660602
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Marka
Bio Planet
Opis produktu
Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Adres producenta
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
tel. (+48) 22 725-76-94
fax (+48) 22 725-68-06
mail: info@bioplanet.pl
Adres zwrotny
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
tel. (+48) 22 725-76-94
fax (+48) 22 725-68-06
mail: info@bioplanet.pl