1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5903874563624
Dodatkowe informacje
Producent
Symbio
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Jednostka Certyfikująca : EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Marka
Symbio
O marce
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Jednostka Certyfikująca : EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Opis produktu
Semolina to gatunek mąki pszennej otrzymany ze zmielonych ziaren pszenicy durum. Makaron z semoliny ma jasnożółty kolor, a po ugotowaniu nie skleja się. Semolina nadaje się także do wypieku chleba, ciast czy słonych przekąsek. Semolina jest znakomita do wyrobu pizzy, można nią zagęszczać zupy i sosy.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera gluten.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Domowy makaron z pszenicy durum (semoliny)
Potrzebne składniki:
1/2 kg semoliny; 250 ml wody; łyżka oliwy z oliwek; szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Składniki połączyć, zagnieść ciasto i wyrabiać przez ok. 15 minut, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne. Tak przygotowane ciasto pozostawić pod przykryciem na ok. 15 minut. Następnie podzielić ciasto na kawałki i rozwałkować cienkie placki. Na koniec pokroić makaron według uznania. Makaron gotujemy kilka minut w osolonym wrzątku.
Kraj
Kraj pochodzenia - Holandia
Adres producenta
Wyprodukowano dla :
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl