Ser camembert francuski
Udostępnij na FacebookuCamembert to miękki, łagodny podpuszczkowy ser z porostem białej, aksamitnej pleśni, z mleka krowiego. Charakteryzuje go elastyczny, kremowy miąższ o jednolitej barwie. Doskonały na deskę serów.
1 kg
Kod kreskowy: 35357
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
śmietanka
bakterie fermentacji mlekowej
podpuszczka
sól
Pozostałe informacje
Zaw. tł. w suchej masie min 60 %
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 2°C do + 6°C
Adres producenta
SASU Paturages Comtois
1 rue de la Fromagerie
70500 Aboncourt-Gesincourt
Francja.
Adres zwrotny
Jansen Kaczorowski Cichocki Sp. J.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1553 kJ/ 376 kcal |
tłuszcz | 32,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 23,6 g |
węglowodany | 0,8 g |
w tym cukry | 0,5 g |
białko | 17,8 g |
sól | 1,2 g |