Spar makaron spaghetti z pszenicy durum bio
Udostępnij na FacebookuSpar makaron spaghetti z pszenicy durum bio
1 szt
Kod kreskowy: 8710671153869
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
semolina z pszenicy durum* ,
woda
*certyfikowana uprawa ekologiczna.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie :
Przeznacz około 80g na osobę . Napełnij duży garnek wodą ( soloną ) , doprowadź do wrzenia ( 1L wody na 100 g suchego makaronu ) i wrzuć makaron. Gotuj przez 11 minut ( 9 minut dla ' al dente ' ) , od czasu do czasu mieszając.
Po ugotowaniu , dobrze odsącz i podawaj od razu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres producenta
Dystrybutor :
" Piotr i Paweł " S.A w restrukturyzacji
ul. Druskienicka 12
60-476 Poznań
Adres zwrotny
" Piotr i Paweł " S.A w restrukturyzacji
ul. Druskienicka 12
60-476 Poznań
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1498 kJ / 355 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,2 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 2,5 g |
Błonnik | 3,0 g |
Białko | 12 g |